فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
سال سیزدهم شماره 11 (پیاپی 70، بهمن 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/11/20
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محسن رضاییان * صفحات 1019-1020
    در سخن سردبیری شماره قبل مجله دانشگاه]1[، با انواع سوء رفتارهای پژوهشی و طبقه بندی آن ها به تقلب های پژوهشی و رفتارهای پژوهشی ابهام برانگیز آشنا شدیم. در سخن سردبیری حاضر به بیان راهکارهای عملی خواهیم پرداخت که موجب حفظ پژوهشگران جوان از ارتکاب به چنین سوء رفتارهای پژوهشی می شود]3-2[.
    یکی از مهمترین راه کارهای عملی، استفاده از اساتید راهنما و مشاور مجرب می باشد. از آنجایی که این امکان وجود دارد تا پژوهشگران جوان بدون قصد مرتکب سوء رفتارهای پژوهشی گردند، از همین رو، راهنمایی و مشاوره آن ها توسط اساتیدی که با تاثیرات مخرب سوء رفتارهای پژوهشی آشنایی کامل دارند، ضروری است. اساتید راهنما و مشاور، باید دانشجویان را با رفتارهای صحیح پژوهشی آشنا نموده و آن ها را از ارتکاب به هر گونه سوء رفتارهای پژوهشی باز دارند.
    همچنین، تهیه و تدوین یک طرح پژوهشی علمی و صحیح برای انجام هر گونه پژوهشی توسط پژوهشگران جوان باید مورد توجه ویژه قرار گیرد. انجام کافی مروری بر متون پژوهشگران جوان را از دوباره کاری و ارتکاب به سوء رفتار پژوهشی باز می دارد. به علاوه، تصویب طرح پژوهشی در کمیته اخلاق دانشگاه محل تحصیل یا محل کار پژوهشگران جوان، راه کار عملیاتی مناسب دیگری برای حفظ پژوهشگران جوان از ارتکاب به سوء رفتارهای پژوهشی خواهد بود.
    پژوهشگران جوان باید آموزش کافی ببینند تا تمامی داده های خود را در محلی امن نگهداری کرده و آنها را برای مدت زمان لازم حتی بعد از چاپ نتایج حاصل از پژوهش خود نیر نگه دارند. آن ها همچنین باید آموزش ببینند که تمامی نتایج پژوهش خود را در قالب یک مقاله کامل به چاپ برسانند و از سوء رفتارهای پژوهشی نظیر چاپ مجدد، چاپ مضاعف و انتشار سلامی یافته ها خودداری نمایند. همچنین، وجود یک مشاور آمار زبده در کنار پژوهشگران جوان نیز می تواند عامل بسیار مهمی در حفظ آنها از سوء رفتارهای پژوهشی به حساب آید.
  • حسین انصاری، مهدی نوروزی، فاطمه رضایی*، نسرین برخوردار صفحات 1021-1032
    زمینه و هدف
    بین کیفیت خواب و کیفیت ارائه خدمت در پرستاران ارتباط تنگاتنگی وجود دارد. از آنجا که پرستاران یکی از مهمترین گروه های فعال در جهت تامین سلامتی بیماران می باشند، لذا بایستی از کیفیت خواب خوب و کیفیت زندگی خوبی برخوردار باشند. هدف این مطالعه بررسی الگوی خواب در پرستاران بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی زاهدان و عوامل مرتبط با آن می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی 300 پرستار دارای مدرک کارشناسی و استخدام رسمی شاغل در بیمارستان های علوم پزشکی زاهدان مورد بررسی قرار گرفتند. جهت جمع آوری اطلاعات از یک فرم اطلاعاتی شامل متغیرهای زمینه ای و وضعیت کاری و همچنین از شاخص کیفیت خواب Pittsburgh برای سنجش کیفیت خواب شبانه و از مقیاس خواب آلودگی Epworth برای سنجش خواب آلودگی روزانه استفاده شد. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آزمون های t مستقل، آنالیز واریانس، ضریب همبستگی پیرسون، مجذور کای و رگرسیون لوجستیک مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    1/22% شرکت کنندگان مرد و 9/77% زن بودند. میانگین سنی شرکت کنندگان 61/6±63/31 و میانگین سابقه کار آنها 79/6±55/7 سال بود. نتایج بررسی نشان داد که 17% پرستاران از کیفیت خواب خوب برخوردار بودند و 6/32% دارای خواب آلودگی بودند. در تحلیل تک متغیره کیفیت خواب با متغیر های جنس، سن، درآمد، الگوی نوبت کاری، سابقه خطای کاری، وضعیت تاهل و بیمه دارای رابطه آماری معنی دار و وضعیت خواب آلودگی با متغیرهای وضعیت تاهل و سابقه خطای کاری رابطه آماری معنی دار داشت (05/0p<). در تحلیل چندگانه با رگرسیون لوجستیک، کیفیت خواب و وضعیت خواب آلودگی هر دو با متغیرهای الگوی نوبت کاری، وضعیت تاهل و سن رابطه آماری معنی داری داشت (05/0p<).
    نتیجه گیری
    نتایج این بررسی نشان داد پرستاران از کیفیت خواب مطلوبی برخوردار نیستند، لذا با توجه به اهمیت وظیفه پرستاران و تاثیر کیفیت خواب آنها بر عملکردشان نتایج این مطالعه تعدیل ساعت کاری پرستاران و استخدام تعداد بیشتر پرسنل پرستاربرای کاهش حجم کاری توصیه می کند.
    کلیدواژگان: الگوی خواب، پرستاران، کیفیت خواب
  • محمدعلی ززولی، یوسف مهدوی، مجتبی مرادی گلرخی، داود بلارک* صفحات 1033-1048
    زمینه و هدف
    آلودگی آباستخرهای شنا می تواند باعث انتقال بیماری های مختلفی به انسان گردد. بنابراین هدف از این مطالعه ارزیابی شاخص های بهداشتی کیفیت آباستخرهای شنای شهر ارومیه می باشد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش مقطعی به صورت سرشماری از کلاستخرهای سرپوشیده و فعال شهر ارومیه که تعداد آنها در سال 92 به 14 عدد می رسید انجام شد و پارامترهای فیزیکی شامل pH، درجه حرارت و کدورت و پارامترهای شیمیایی شامل میزان کلر آزاد باقی مانده، قلیاییت، سختی و پارامترهای میکروبی شامل جمعیت باکتری های هتروتروف، استافیلوکوک اورئوس، سودوموناس آئروژینوزا، استرپتوکوک و کلیفرم مدفوعی و کلیفرم کل مورد بررسی قرار گرفت. نمونه برداری هر هفته و به مدت 6 ماه انجام و نمونه ها مطابق با روش های استاندارد آزمایش شد. داده ها با استفاده از آمار توصیفی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    بررسی ها نشان داد که کلر آزاد باقی مانده در 67%، کدورت در 9/89%، pHدر 8/83%، دما در 2/76% مطلوب بود. در هیچ کدام ازاستخرها کلیفرم ها و استرپتوکوک مدفوعی و استافیلوکوک اورئوس از حد استاندارد تجاوز نکرد. جمعیت باکتری های هتروتروف، استافیلوکوک اورئوس، سودوموناس آئروژینوزا به ترتیب در96/69%، 8/98% و 1/85% موارد مطلوب بوده است. آنالیز آماری داده ها نشان داد ارتباط بین جمعیت باکتری ها و کدورت آب مستقیم و بین کلر آزاد باقی مانده و ارگانیسم های مورد بررسی رابطه معنی دار و معکوس برقرار بود (005/0p<، 595/0-=r).
    نتیجه گیری
    براساس نتایج، مطابقت کامل کیفیت آباستخرها با استانداردها به نسبت ضعیف بود و پایش مداوم کلر آزاد باقی مانده همراه با تنظیم pH عامل مهمی در حفظ کیفیت مطلوب آباستخرها می باشد.
    کلیدواژگان: آباستخر شنا، کیفیت میکروبی، کیفیت فیزیکی، کیفیت شیمیایی
  • مهدی قزلسفلو*، لیلا میراحمدی، رضوان سادات جزایری صفحات 1049-1060
    زمینه و هدف
    تحقیقات نشان داده اند تحریفات شناختی اثر منفی بر خود شفقتی دارند. هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه بین تفکر قطعی نگر و خود شفقتی می باشد.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی است که بر روی 207 نفر از دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه اصفهان انجام گرفت. در این پژوهش از پرسشنامه خود شفقتی و تفکر قطعی نگر به عنوان ابزار پژوهش استفاده شد. تحلیل داده ها با استفاده از روش همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی چندگانه انجام گردید.
    یافته ها
    نتایج پژوهش حاضر نشان داد همبستگی منفی بین خرده مقیاس های خودمهربانی، اشتراکات انسانی و ذهن آگاهی با تمام خرده مقیاس های تفکر قطعی نگر (قطعی نگری کلی، قطعی نگری در تعامل با دیگران، مطلق نگری فلسفی، قطعی نگری در پیش بینی آینده و قطعی نگری در حوادث منفی) و خرده مقیاس های قضاوت در مورد خود، انزوا و فزون همانند سازی با تمام خرده مقیاس های تفکر قطعی نگر رابطه مثبت دارد)05/0(p<. همچنین، نتایج تحلیل رگرسیون خطی نشان داد خرده مقیاس های تفکر قطعی نگر تا 27% و تفکر قطعی نگر کل نیز توانسته تا 22% تغییرات خود شفقتی را تبیین کند.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش نشان داد هر قدر میزان تفکر قطعی نگر بالاتر باشد، شفقت فرد نسبت به خود پایین بوده و بالعکس و برای افزایش شفقت فرد نسبت به خود باید تحریف شناختی تفکر قطعی نگر، اصلاح گردد.
    کلیدواژگان: تفکر قطعی نگر، خود شفقتی، دانشجویان
  • رضا صادقی، محسن رضاییان*، نرگس خانجانی، عابدین ایرانپور صفحات 1061-1072
    زمینه و هدف
    دیابت نوعی بیماری مزمن است که می تواند باعث عوارض جدی در سیستم گردش خون، سیستم عصبی، کلیه ها، چشم ها و پاها شود و با درصد بالای ناتوانی و مرگ و میر همراه است. با توجه به عوارض و هزینه های اجتماعی و اقتصادی فراوان بیماری، غربالگری بیماری در سطح مراکز ارائه خدمات بهداشتی انجام می گیرد. این مطالعه با هدف بررسی کارآیی مدل اعتقاد بهداشتی در ارتقاء آگاهی، نگرش و عملکرد مراجعین طرح غربالگری دیابت در شهرستان سیرجان در سال 1392 انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به روش کارآزمایی آموزشی انجام شد. جمعیت مورد مطالعه، 80 نفر از افراد بالای 30 سال مراجعه کننده جهت غربالگری دیابت تحت پوشش مراکز بهداشتی درمانی شهرستان سیرجان بودند، که به طور تصادفی به دو گروه مداخله (40 نفر) و کنترل (40 نفر) تقسیم شدند. مداخله آموزشی طی دو جلسه 60 دقیقه ای انجام شد. اطلاعات از طریق تکمیل پرسشنامه (حاوی 64 سئوال) طی مصاحبه مستقیم قبل از مداخله آموزشی و سه ماه بعد از آن، جمع آوری گردید. داده ها با استفاده از آزمون مجذور کای، آزمون دقیق فیشر، t مستقل و t زوجی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    پس از مداخله، نمرات آگاهی در هر دو گروه مداخله و شاهد افزایش یافت. این یافته به علت اجرای برنامه های آموزشی معمول در آن مراکز بود. اما افزایش معنی داری در نگرش و عملکرد فقط در گروه مداخله مشاهده گردید. همچنین، منافع درک شده، موانع درک شده و راهنما برای عمل نیز پس از مداخله در گروه مداخله در مقایسه با گروه شاهد افزایش یافت (001/0p<). اما در گروه شاهد افزایشی نداشته و اختلاف معنی داری مشاهده نگردید.
    نتیجه گیری
    مدل اعتقاد بهداشتی در آموزش افراد بالای 30 سال مراجعه کننده برای غربالگری دیابت موثر بود. بنابراین پیشنهاد می گردد در کنار روش های آموزش سنتی از مدل اعتقاد بهداشتی استفاده گردد.
    کلیدواژگان: دیابت، مدل اعتقاد بهداشتی، آگاهی، نگرش، عملکرد
  • سحر گراوندی، عبدالکاظم نیسی، غلامرضا گودرزی، مهدی وثوقی نیری، محمد جواد محمدی * صفحات 1073-1082
    زمینه و هدف
    محیط زیست انسان بسیار حساس و شکننده است. در سال های اخیر میزان آلاینده ها روند رو به رشدی داشته است. اهواز با جمعیتی در حدود 000،000،1 نفر در جنوب غربی ایران و یکی از هفت کلان شهر آلوده ایران است که میزان آلودگی هوا در این شهر روز به روز در حال افزایش است. بنابراین هدف از این مطالعه برآورد موارد مرگ در اثر بیماری های قلبی- عروقی و تنفسی ناشی از مواجهه با ازن در شهر اهواز در سال 1390 بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی اثر غلظت آلاینده ازن بر سلامت شهروندان اهوازی تعیین گردید. داده های گردآوری شده و در نهایت با استفاده از مدل اثرات بهداشتی آلاینده ازن بر روی شهروندان اهوازی محاسبه گردید.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد تعداد موارد مرگ ناشی از بیماری قلبی- عروقی در اثر تماس با ازن طی یکسال 142 نفر بوده است که 67% این تعداد مربوط به غلظت کمتر از 120 میکروگرم بر متر مکعب است. همچنین، تعداد موارد تجمعی مرگ ناشی از بیماری های تنفسی در اثر تماس با ازن طی یکسال 49 نفر بوده است. 80% موارد فوق در روزهای با غلظت کمتر از 140 میکروگرم بر متر مکعب رخ داده است.
    نتیجه گیری
    جهت برآورد دقیق میزان خطر نسبی، بروز پایه و جزء منتسب باید مطالعات اپیدمیولوژیک جامع تری در سطح کشور انجام شود تا مقادیر دقیق تری از این شاخص ها بدست آمده و میزان مرگ و میر با صحت بیشتری محاسبه گردد. با توجه به افزایش روز افزون آلاینده های هوا مانند ازن، باید در جهت کاهش انتشار آلاینده ها توسط صنایع، وسایل نقلیه و همچنین، بکارگیری روش های کاهش انتشار، در جهت کاهش آلاینده های هوا و داشتن محیطی عاری از آلودگی گام برداشت.
    کلیدواژگان: آلاینده ازن، بیماری های قلبی، عروقی، بیماری های تنفسی
  • محمد حیدری، سید مرتضی رباط جزی*، مهدی زین الدینی صفحات 1083-1090
    زمینه و هدف
    در سال های اخیر به منظور درمان بسیاری از بیماری ها از جمله سرطان به روش های زیستی روی آوردند که یکی از پر کاربردترین این روش ها استفاده از پروتئین های نوترکیب می باشد. ایمونوتوکسین اونتاک یک داروی ویژه برای درمان سرطان جهت بیماران مبتلا به لوکمیا، لنفوما و ملانوما است. با توجه به رشد چشمگیر سرطان در جامعه امروزی، بومی سازی ساخت داروهای نوترکیب امری ضروری به نظر می رسد. در این تحقیق، بهینه سازی ترکیب شیمیایی محیط کشت پیچیده برای بیان ایمونوتوکسین نوترکیب اونتاک مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    این تحقیق یک مطالعه آزمایشگاهی است. ترکیب محیط کشت، غلظت های مختلفIPTG به عنوان القاگر و زمان القاء در بیان ایمونوتوکسین نوترکیب اونتاک بهینه سازی شد. غلظت سلول بر اساس روش کدورت سنجی در طول موج 600 نانومتر و میزان بیان پروتئین توسط روش SDS-PAGE مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    محیط کشت پیچیده اصلاح شده حاوی: glucose: 6g/l، K2HPO4: 12.5g/l، KH2PO4: 2.3g/l، Yeast extract:20g/l، Tryptone: 10g/l به عنوان محیط کشت بهینه تعیین گردید. بهترین زمان القاء توسط IPTG با غلظت 0.1mM، در کدورت نوری 3=OD600nm تعیین شد. بیشترین مقدار تولید بیومس و بیان پروتئین هدف در محیط کشت بهینه سازی شده به میزان 5/5=OD600nm تعیین گردید.
    نتیجه گیری
    استفاده از منبع کربن گلوکز در ترکیب محیط کشت پیچیده نسبت به محیط کشت LB بیان بهتری می دهد. همچنین، مقدار بیومس تولید شده نسبت به محیط کشت LB، 5/3 برابر افزایش نشان داد.
    کلیدواژگان: اونتاک، محیط کشت پیچیده، بهینه سازی
  • ستاره جعفر قلی زاده، صالح نصیری*، عصمت میراب زاده اردکانی، علی اکبر سیف کردی صفحات 1091-1096
    زمینه و هدف
    پلاکت های خون به طور کلی در بانکهای خون به مدت 3 تا 5 روز نگهداری شده و در صورت عدم استفاده دور ریخته می شوند. فراورده غشاء پلاکت قابل تزریقIPM: Infusible Platelet Membrane)) از پلاکت های تازه یا تاریخ گذشته انسانی تهیه می شود و کاهش زمان خونریزی در حیوان ترومبوسیتوپنیک نظیر خرگوش را تصحیح می نماید. طبق استاندارهای فارماکوپه اروپا جهت فراورده های دارویی زیستی از آزمایش تعیین سمیت زایی استفاده شد و فراورده مورد آزمایش به موش تزریق می گردد. در این مطالعه بررسی اثر سمیت زایی غیر طبیعی فراورده IPM در مدل حیوانی موش مورد ارزیابی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی جهت تولید فراوردهIPM، از پلاکتهای تاریخ منقضی استفاده گردید. ابتدا پلاکت آمیخته شده و با اعمال روش ذوب و انجماد لیز گردید. به منظور غیر فعال کردن آلودگی های ویروسی و باکتریایی به مدت 20 ساعت با استفاده از پایدارکننده سدیم کاپریلات پاستوریزه شده و با ساکارز و سرم آلبومین انسانی فرموله گشته ودر انتها لیوفیلیزه گردید. میزان نیم میلی لیتر از فراورده با غلظت 2 میلی گرم در کیلوگرم به صورت داخل وریدی به 5 عدد موش سالم به وزن 17 تا 22 گرم تزریق گردید.
    یافته ها
    مطابق قوانین فارماکوپه اروپا ظرف مدت 24 ساعت پس از تزریق اگر هیچیک از موش ها نمیرند، فراورده مورد قبول واقع می گردد و اگر بیش از یک موش بمیرد آزمایش رد می گردد و اگر فقط یک موش بمیرد آزمایش تکرار می گردد. همچنین، در آزمایش ما هر 5 موش زنده ماندند.
    نتیجه گیری
    دراین تحقیق نتایج نشان دادند فراورده IPM به عنوان یک جایگزین مناسب برای پلاکت ها در حیوان فاقد سمیت زایی و ایمن بوده و امکان آن را دارد که در مطالعات بالینی مورد استفاده قرار گیرد و می تواند بالقوه به عنوان جایگزین پلاکتی در آینده مصرف شود. با این حال مطالعات بیشتری جهت تایید جوانب مختلف ایمنی آن نیز باید انجام گیرد.
    کلیدواژگان: غشا پلاکت قابل تزریق، جایگزین های پلاکتی، سمیت زایی
  • محدثه قنبری جهرمی، محمد خمرنیا، رکسانا شریفیان*، عزیز کسانی صفحات 1097-1102
    زمینه و هدف
    سلامت مادران و کودکان یکی از مسائل مهمی است که نیاز به توجه ویژه دارد. یکی از اهداف برنامه پزشک خانواده بهبود شاخص های زیج حیاتی می باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی شاخص های زیج حیاتی مراکز بهداشتی درمانی روستایی شیراز قبل و بعد از اجرای طرح پزشک خانواده طی سال های1391-1380 انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت مقطعی در سال 1393 انجام شد. داده ها با استفاده از فرم جمع آوری پژوهشگر ساخته و به صورت سرشماری از سال1380 تا سال 1391 از مراکز بهداشتی والفجر و انقلاب جمع آوری شدند. از آمار توصیفی و برای تحلیل داده ها از نرم افزار Excel و آزمون ویلکاکسون استفاده شد.
    یافته ها
    بیشترین میانگین شاخص های زیج حیاتی بعد از اجرای طرح پزشک خانواده مربوط به شاخص باروری عمومی (98/5) و کمترین مربوط به باروری کلی قبل از اجرای طرح پزشک خانواده بود (17/0). بین چهار شاخص قبل و بعد از اجرای طرح رابطه معناداری وجود داشت (05/0p<). شاخص های مرگ نوزاد زیر1 ماه، مرگ کودکان زیر1 سال، درصد کودکان زیر1 سال و درصد مرده زایی از سال 1380 تا سال 1391 روندی رو به کاهش داشتند.
    نتیجه گیری
    شاخص های بهداشتی درصد مرگ نوزاد زیر 1 ماه، درصد مرده زایی، درصد کودکان زیر 1 سال و درصد موالید خام بعد از طرح پزشک خانواده ارتقا یافتند. لذا با اجرای صحیح، نظارت مداوم و افزایش آگاهی مردم از این طرح می توان در جهت ارتقا شاخص های زیج حیاتی اقدام موثر انجام داد.
    کلیدواژگان: طرح پزشک خانواده، شاخص زیج حیاتی، شاخص سلامت روستا
|
  • M. Rezaeian Pages 1019-1020
  • H. Ansari, M. Noroozi, F. Rezaei *, N. Barkhordar Pages 1021-1032
    Background And Objective
    There is significant relationship between sleep quality and quality of the duty services among nurses. Since the nurses are the most prominent groups in providing health care for patients, so they should enjoy themselves high quality of life and sleep. The purpose of this study is to assess the sleep pattern and related factors among hospitals’ nurses of Zahedan University of Medical Sciences.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was carried out on 300 individuals got a bachelor's degree in nursing that have been employed in hospitals of Zahedan University of Medical Sciences. The data were collected using unstructured information form, Pittsburgh sleep quality index and Epworth sleepiness scale. Data analysis was done with descriptive and t-independent, ANOVA, Pearson correlation and logistic Regression test.
    Results
    About 22.1 % of the participants were men. Mean and standard deviation of age and history of job were 31.63±6.61 and 7.55±6.79, respectively. This study showed that the sleep quality were suitable in only 51(17%) nurses. However, only 32.6% of nurses had sleepiness. The quality of life were high among only 32(10.7%) of nurses. In univariate analysis, the sleep quality was related with the sex, age, monthly income, marital status, working shift pattern, history of work error and type of insurance and the sleepiness was related to marital status and history of work error (p<0.05).Multiple logistic regression showed that only marital status, age and working shift pattern affect both sleep quality and sleepiness.
    Conclusion
    Findings showed that sleep quality is not suitable among nurses. Regarding the importance of sleep quality among nurses, it is recommended, recruiting more nurses and reducing the duration of working shift and increasing the number of nurses in each working shift.
    Keywords: Sleep pattern, Nurses, sleep quality
  • M.A. Zazouli, Y. Mahdavi, M. Moradi Golrokhi, D. Balarak * Pages 1033-1048
    Background And Objective
    Contamination of swimming pools’ water can lead to the transfer of different diseases to humans. The aim of this study was to investigate the water quality health indicators in Urmia swimming pools.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, 14 active covered swimming pools in Urmia city were chosen as census. The physical parameters such as pH, temperature, turbidity and chemical ones such as residual chlorine, hardness, alkalinity and microbial parameters such as heterotrophic bacteria, Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, Streptococcus and fecal and total coliforms were studied. Sampling has been conducted every weak for 6 months and they were analyzed under standard procedures. Data were analyzed using descriptive statistics.
    Results
    In this research, free residual chlorine in %67, turbidity in %89.9, amount of pH in %83.8 and temperature in %76.2 of the samples were desirable. In none of the pools, fecal coliform, fecal streptococcus and staphylococcus aureus were above the threshold levels. The populations of heterotrophic bacteria, Staphylococcus aureus, and Pseudomonas aeruginosa in %69.96, %98.8, %85.1 of the samples were desirable, respectively. Statistical analysis indicated that there is a direct relationship between water turbidity and the population of bacteria and reverse relationship between the residual chlorine and the studied organisms(r=-0.595, p<0.005)
    Conclusion
    According to the results, complete compliance of the pools to the standards was fairly poor. It is also important to maintain the proper level of free residual chlorine and pH in the swimming pools to ensure safety of the water quality.
    Keywords: Swimming pool water, Microbial quality, Physical quality, Chemical quality
  • M. Ghezelseflo *, L. Mirahmadi, R. Jazayeri Pages 1049-1060
    Background And Objective
    The studies showed that cognitive distortions have negative effect on self compassion. The aim of this study was to examine the relationships between self-compassion and deterministic thinking.
    Materials And Methods
    This descriptive study was performed on 207 graduate students of Isfahan University. In this study, the self-compassion scale and the deterministic thinking questionnaires were used as the research device. Data were analyzed using Pearson’s correlation coefficient and multiple linear regressions.
    Results
    The results of this study showed that there is a negative relationship between self-kindness, common humanity, and mindfulness subscales and all deterministic thinking subscales (total deterministic thinking, deterministic thinking in interactions, philosophic absolute thinking, deterministic thinking in future predicting and negative events and self-judgement, isolation, and over-identification factors of self-compassion have positive correlation to all deterministic thinking subscales. Also, the multiple linear regression results showed that deterministic thinking subscales up to %27 and total deterministic thinking up to %22 affect on explaining self-compassion.
    Conclusion
    The results showed that the higher level of deterministic thinking cause the lower self-compassion and deterministic thinking cognitive distortion should be amended for increasing self-compassion.
    Keywords: Deterministic thinking, Self, compassion, Students
  • R. Sadeghi, M. Rezaeian *, N. Khanjani, A. Iranpour Pages 1061-1072
    Background And Objective
    Diabetes is a chronic disease capable of causing serious complications affecting the circulatory and nervous systems, kidneys, eyes, and feet, and is associated with high rates of morbidity and mortality. Given the enormous economic and social burdens of diabetes, screening is performed in health care service centers.. This study was conducted to determine the effectiveness of the Health Belief Model (HBM) on, Knowledge, Attitude and Practice of people over 30 years old referred for diabetes screenings.
    Materials And Methods
    This research was an educational trial study. Eighty people over 30 years old attending health centers in Sirjan town, were selected to participate in this study (40 in intervention group and 40 in control group). The intervention was conducted over two sessions in 60 minutes. Data were collected by a validated and reliable questionnaire (64 questions) before intervention and three months after that. Data was analyzed by chi-square, fisher's exact, paired t and independent t-tests.
    Results
    After intervention, knowledge scores significantly increased in both intervention and control groups, which were probably due to the routine education program in that center. But significant increase in attitude and practice was only observed in the intervention group. Also perceived benefits, perceived barriers and cues to action significantly increased in the intervention group compared to the control group (p<0.001). But, there was not any significant difference in the control group.
    Conclusion
    The Health Belief Model was effective in educating the people over 30 years old. Therefore, it is proposed traditional training methods along with the Health Belief Model in training people over 30 years old.
    Keywords: Diabetes, Health Belief Model, Knowledge, Attitude, Practice
  • S. Geravandi, A.K. Neisi, G. Goudarzi, M. Vousoghi Niri, M.J. Mohammadi * Pages 1073-1082
    Background And Objective
    The human environment is very sensitive and fragile. In recent years the rate of pollutants has been increasing. Ahvaz city (located in South-West of Iran) with a population of 1,000,000 persons is one of the seven polluted Iranian metropolises. So, the aim of current study was to estimate the number of respiratory and cardiovascular deaths related to ozone exposure in Ahvaz, during 2011.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, we used exposure metrics of ozone for estimation health effects on Ahvaz citizens. Collected data was processed by Excel software (through correcting temperature and pressure, coding, averaging and filtering). Finally, estimation of health effects attributed to ozone air pollution by Air Q model.
    Results
    Findings showed that the number of cardiovascular deaths resulted from ozone exposure was estimated to be 142 persons per year. 67% of these cases have been occurred in days with ozone levels not exceeding 120 μg/m3. Based on the results of this study, 49 persons were estimated as respiratory deaths within one year of exposure. 80 %of these cases have been occurred in days with ozone levels not exceeding 140 μg/m3.
    Conclusion
    We need to extend epidemiologic study for calculating relative risks, attributable proportion and baseline incidence until using data for estimating health effects on humans. The use of emission reduction scenarios such as emission reductions by industries and vehicles can step forward to have environment free of contaminants.
    Keywords: Ozone, Cardiovascular deaths, Respiratory deaths
  • M. Heydari, S.M. Robatjazi *, M. Zeinoddini Pages 1083-1090
    Background And Objective
    In recent years, the biological methods have been considered as a most promising candidate for the cancer treatment. One of the most applicable methods is recombinant proteins. ONTAK immunotoxin is a special drug for cancer therapy of leukemia, lymphoma and melanoma. With respect to the dramatic growth of cancer in today's society, production of recombinant protein drugs seems to be necessary. In this research, optimization of complex culture medium for the expression of ONTAK recombinant has been studied.
    Materials And Methods
    In this experimental study, various concentrations of IPTG (Isopropyl Thiogalactopyranoside) were used as an inductor and the medium components and induction time optimized for expression of ONTAK immunotoxin. The cell concentration was measured by optical density at 600 nm and the protein expression levels were analyzed by SDS-PAGE gel.
    Results
    The modified complex culture medium containing: glucose 6 g/l; K2HPO4 12.5 g/l; KH2PO4 2.3 g/l; Yeast Extract 20 g/l; Tryptone 10 g/l; were determined as optimal medium. OD600nm=3.0 was determined as the best time for induction by IPTG at a concentration of 0.1mM. The maximum amount of the expression of the target protein was determined at OD600nm=5.5.
    Conclusion
    The adding of additive carbon source (glucose) to the complex medium was caused a better ONTAK immunotoxin expression as compared with the amount of expression observed in LB medium. The amount of produced biomass on the optimized medium increased over 3.5 times in comparison to LB medium.
    Keywords: ONTAK, Complex culture medium, Optimization
  • S. Jafar, Gholizadeh, S. Nasiri *, E. Mirabzadeh Ardakani, A. Seyfkordi Pages 1091-1096
    Background And Objective
    Blood platelet units are generally stored in blood banks for 3–5 days, afterwards they are discarded. Prepared infusible platelet membrane (IPM) from fresh or outdated human platelets correct the prolonged bleeding times in thrombocytopenic animals such as rabbits. Abnormal Toxicity is an European Pharmacopoeia standard for assessment of biological products and the test material is administered to the mice. In this study, abnormal toxicity of IPM was evaluated in experimental animal model such as mice.
    Materials And Methods
    In this experimental study, infusible platelet membrane (IPM) was prepared from outdated platelet concentrates. Platelet concentrates were pooled, disrupted by freeze-thaw procedure, pasteurized for 20 hours to inactivate the possible viral or bacterial contaminants with a sodium caprylate stabilizer, formulated by sucrose and human serum albumin and finally lyophilized. We injected 0.5 ml of IPM (2 mg/kg) intravenously into each 5 health mice, weighing 17-22 grams.
    Results
    According to the EU Pharmacopeia, the test will be passed if none of animals die during 24 hours after injection. If more than one animal dies, the preparation fails the test. If one of the animals just dies, the test is repeated. In our experiment all five mice were alive.
    Conclusion
    In this research the results showed that IPM as a platelet substitute is free of abnormal toxicity and safe and it may be used in human clinical trial studies as a feasible approach to develop a platelet substitute in the future. However, further studies are required to confirm the different aspects of its safety as well.
    Keywords: Infusible Platelet Membrane, Platelet Substitute, Toxicity
  • Ghanbari Jahromi, M. Khammarnia, R. Sharifian *, A. Kassani Pages 1097-1102
    Background And Objective
    Maternal and childish health is one of the most important and critical issues that need special attention. One of the goal of family physician plan is to improve the vital horoscope indicator. This study has been investigated the vital horoscope indicator in rural populations of Shiraz before and after family physician plan during 2001-2012.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was conducted in 2014. Data were colleced using standard form and through census at health centers during 2001- 2012. Data were analyzed by descriptive statistics and Wilcoxon tests.
    Results
    The findings showed that the highest mean of vital horoscope indicator after family physician plan was General Fertility (5.98) and the lowest one was Total Fertility before family physician plan (0.17). There was a meaningful relationship between 4 indicators before and after family physician plan (p<0.05). Indicators of Death of neonates under 1 month, and infants under 1 year, percentage of infants under 1 year, percentage of stillbirth from 2001 to 2012 decreased.
    Conclusion
    Family physician plan is one of the effective programs in vital horoscope indicator, service quality and health promotion. So along with correct implementation, constant monitoring and increased awareness of this plan effective action can be taken to improve the vital horoscope indicators.
    Keywords: Vital horoscope indicator, Rural health indicator, Family physician plan